Visites

diumenge, 2 de juny del 2013

Dolce fare niente

El mercat està atapeït de gent remenant i comprant, els paradistes criden les ofertes tan fort que s'hi estàs molt a prop et ressonen fins als timpans.
 Un grup de senyores s'afanen per triar les fruites més llustroses i les verdures a més bon preu, mentre els marits tiren del carro i el van omplint amb el que la mestressa va triant.
Una mare va responent al seu petit que li pregunta quines son aquelles fruites vermelles, o si allò son faves o pèsols.
Un senyor toca la Vie en rose amb un acordió força tronat i alguns nanos se'l miren embadalits i una senyora molt velleta que a penes pot amb la compra li tira unes monedes al barret que ha disposat del revés per aquest servei.
Una mica més amunt 2 senyores mantenen una conversa sobre els noms tant bonics que se'ls hi posa als nens avui en dia, no com abans que si l'avia es deia Filomena, doncs Filomena que me li posaven a la pobre criatura. 
A la parada del costat una clienta esbronca al venedor dient-li que les mandarines de la setmana passada estaven mig seques i tenien molts pinyols, mentre l'altre posa cara de circumstàncies i li regala una bossa de verdures per fer brou com a compensació.
Hi ha moviment per tot arreu, la plaça bull activitat. L'aire fa olor de verdures fresques barrejada amb fruites de temporada. És el mercat de la Plaça de Cuba a Mataró i sempre que puc, hi vaig a comprar, m'agrada.
Sempre que viatjo, una de les coses que més m'agrada és visitar els mercats, et parlen d'aquell indret, de les costums dels seus habitants, dels seus hàbits de vida, de la seva manera de ser. 
Particularment, un dels que trobo més màgics i que més m'agraden de tots els països i mercats que he visitat, és el de Porta Portese al barri de Trastevere a Roma, el fan cada diumenge al mati i te varis kilòmetres d'extensió, hi pots trobar absolutament de tot, però la part que més m'agrada és la d'antiguitats, és super curiós de veure, i un espectacle per als ulls del visitant. Considero un pecat marxar de Roma sense haver passejat pel Trastevere i sense haver visitat el mercat de Porta Portese. I haver viscut ni que sigui una mica, el fantàstic dolce fare niente.
Cada vegada estic més convençuda que, en un altre vida, vaig viure a Roma... ;-)

Salute e amore !